karolina
Przywódca Wampirów

|
wampiry |
|
Ja ogólnie lubię książki i filmy o wampirach. Ostatnio spotkałam się z opinią że wampiry ze zmierzchu są "przesłodzone i lalusiowate. Ani groźne, ani szalone, ani tajemnicze." Niestety muszę się z tym trochę zgodzić. Edward tak jak i reszta, to nie jest typowy wampir. Inne wampiry są naprawdę groźne, piją ludzką krew, są niebezpieczne. Przykładem prawdziwego wampira jest np. Lestat.
Co wy o tym sądzicie? Czy tylko mi się wydaje że o prawdziwych wampirach nie piszą już książek? 
Ostatnio zmieniony przez karolina dnia Sob Lut 07, 2009 23:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
Aga
Przywódca Wampirów

|
|
|
|
WAMPIRY... mój pierwszy kontakt z nimi to właśnie nasza słynna saga. Nic więcej o nich nie czytałam, nie oglągałam... '
Nie wiem czy wiecie, ale teraz pojawiło się coś nowego: "Fabuła serialu "Czysta krew" oparta jest na serii książek "Southern Vampire" napisanych przez Charlaine Harris. Akcja rozgrywa się w świecie, w którym wampiry chodzą swobodnie po ziemi, zaspokajając swoje niecodzienne potrzeby dzięki… syntetycznej krwi wynalezionej przez Japończyków. Główna bohaterka, Sookie Stackhouse, jest kelnerką w małym miasteczku Bon Temps w Luizjanie. Dziewczyna czuje się wyobcowana z własnego otoczenia, a to z powodu nadprzyrodzonych zdolności, jakimi dysponuje. Umie bowiem czytać w ludzkich myślach. Pewnego dnia do baru, w którym pracuje wchodzi przystojny i tajemniczy Bill. Od tej chwili życie Sookie (i innych mieszkańców miasteczka) nie będzie już takie jak dawniej.
12-odcinkowy serial "Czysta krew" zadebiutuje w Polsce na antenie HBO w sobotę, 7 lutego o godz. 22:00. Powtórki będzie można oglądać w HBO2 we wtorki o godz. 22"
Hm... oglądnełabym ale... nie mam HBO ;(
_________________ Zmierzch,Księżyc w nowiu,Zaćmienie,Przed Świtem... |
|
Aga
Przywódca Wampirów

|
|
|
|
A...luzik. Póżnawo, ale to wsumie piątek. A fajne? Polecasz? Jak teraz zacznę oglądać, to się połapię :> ??
A ktoś jeszcze ogląda?
_________________ Zmierzch,Księżyc w nowiu,Zaćmienie,Przed Świtem... |
|